16. Félúton konferencia

2020. november 5-6. (ONLINE)

2020.11.01.
16. Félúton konferencia

A 2020/2021-es tanév őszi félévében az ELTE BTK Nyelvtudományi Doktori Iskolájának Magyar nyelvészet doktori programja ismét megrendezi doktoranduszkonferenciáját, a Félúton konferenciát, amelyre doktoranduszok és doktorjelöltek jelentkezését várjuk (beleértve a tanulmányaikat az őszi félévben megkezdőket is). 

A konferencia időpontja: 2020. november 5–6.

A konferencia helyszíne: ONLINE

REGISZTÁCIÓS ŰRLAP

PROGRAM

ABSZTRAKTFÜZET

A Félúton konferencia célja, hogy a különböző intézményekben és különböző nyelvészeti témákban kutató PhD-hallgatók megismerhessék egymás kutatási eredményeit, valamint lehetőséget kapjanak saját témájuk bemutatására, illetve felmerülő kutatói dilemmáik nyilvános szakmai megvitatására. Az előadások nyelve magyar, időkeretük 20 perc, amelyet előadásonként 10 perc vita követ.

Az előadások írásos változatait lektorált tanulmánykötet formájában tervezzük megjelentetni.

A konferencián való részvétel ingyenes. A konferencia tervezett formája a személyes fizikai jelenlét (távolságtartással), a jelentkezőknek azonban lehetőséget biztosítunk az online részvételre is. Amennyiben a járványhelyzet a későbbiekben indokolttá teszi, úgy a konferencia teljes mértékben online kerül megrendezésre.

Jelentkezni az előadás 1500–2000 leütés terjedelmű absztraktjával lehet, melyet a konferencia honlapján elérhető jelentkezési űrlapon kérünk beküldeni. Az absztrakt végén kérjük feltüntetni a tervezett előadáshoz tartozó 5 legfontosabbnak ítélt szakirodalmi tételt. (Az irodalomjegyzék nem számít bele a terjedelembe.)

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 12. (szombat) éjfél

A jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk 2020. szeptember 19. (szombat) éjfélig!

Az absztraktokat a beérkezési határidőt követően két-két anonim lektor bírálja el. A jelentkezőknek az absztraktok elbírálásáról legkésőbb 2020. október 5-ig értesítést küldünk.

További információ: feluton2020@gmail.com

Budapest, 2020. szeptember 09.

 

 

A 16. Félúton konferencia szervezői